Voorbeeld dagdeel

Hieronder ziet u een voorbeeld van een dagindeling. De activiteiten zijn iedere keer weer anders. Puk ziet u meerdere keren voorbij komen.

 

De tijden die hieronder in het schema benoemd zijn, kunnen verschillen op de locaties. Zo begint peuterspeelzaal Pinkeltje om 8.45uur en Peuterspeelzaal ’t Hummeltje om 9.00uur.

 

9.00uur / 9.10uur

De kinderen komen samen met hun ouders, opa’s, oma’s, verzorger binnen en mogen een werkje gaan doen aan tafel of in één van de hoeken spelen.

9.10uur / 9.15uur

De ouders, verzorgers gaan weg en de kinderen komen in de kring zitten bij de pedagogisch medewerker en zingen het goedemorgen liedje. Puk heeft vandaag niet gelogeerd, dus we halen Puk uit zijn bedje. Ook kiezen we het hulpje van de dag, hij/zij mag de pedagogisch medewerker helpen en goed voor Puk zorgen.

9.15uur / 10.00uur

De groep wordt in twee gesplitst. Één helft mag lekker vrij gaan spelen in de hoeken. De andere helft gaat samen met een pedagogisch medewerker een knutselwerkje maken wat aansluit op het thema van het VVE programma Puk en Ko.

10.00uur / 10.10uur

Het spelen is voorbij! Het hulpje van de dag verzet de knijper naar opruimen. En we zingen met zijn allen het opruimlied!  De pedagogisch medewerkers ruimen samen met de kinderen alles netjes op.

10.15uur / 10.30uur

We gaan weer even terug met alle kindjes in de kring zitten. Lezen een prentenboek, de kinderen worden hierbij betrokken door middel van interactie.

10.30uur / 10.45uur

Het hulpje van de dag verzet de knijper naar het fruit eten en alle kindjes komen aan tafel. Puk komt er ook gezellig bij zitten en krijgt ook een stukje fruit. Het hulpje van de dag deelt alle bekers en bakjes uit en wanneer iedereen zijn/haar eten of drinken heeft zingen we met zijn alle het fruitliedje. De kindjes die klaar zijn mogen een boekje lezen.

10.45uur / 11.25uur

Tijd om buiten te spelen. Het is goed weer, de zandbak gaat open. De fietsjes, karren, ballen, schepjes en emmertjes zijn ook buiten en de kinderen kunnen lekke spelen. Om 11.20 uur gaat de schuur weer open en helpen de kinderen samen met de pedagogisch medewerker om al het materiaal weer binnen te zetten.

11.30uur

Het hulpje van de dag mag Puk mee naar huis nemen want die komt logeren. Samen met de logeertas, gaat Puk mee naar huis. Alle papa’s en mama’s, opa’s, oma’s, verzorgers staan in de hal te wachten en de kinderen gaan naar huis en lekkere boterhammen eten.