Voeding

Flesvoeding : Ouders brengen de voeding gescheiden mee, melkpoeder en een lege fles worden apart meegebracht. Een extra voeding wordt aanbevolen.

Borstvoeding: Ouders brengen de goed gekoelde borstvoeding mee en zetten die meteen bij binnenkomst in de koelkast. Let op: niet in de koelkast deur.

Broodmaaltijd: Brood wordt door de ouders zelf meegebracht en zetten de broodtrommel bij binnenkomst in de koelkast. Het brood wordt door de pedagogisch medewerker op bordjes gedaan zodat de kinderen aan een gedekte tafel eten.  De warme maaltijd wordt tot 1,5 jaar gegeven.

Fruit + drinken: Dagelijks vers fruit, roosvicee, appelsap, sinasappelsap, water en melk en ook een tussendoortje  b.v. koekje of een cracker, worden door het kinderdagverblijf verstrekt.

Groente: Elke dag wordt er om 17.00u aan de kinderen tot 4 jaar groente aangeboden in de vorm van snoeptomaatjes, komkommer, wortel en/of augurk. Bij warm weer zal er ook nog water worden geschonken.

Dieet of individuele afspraken

Binnen het beleid van Stichting Kinderopvang Oud Gastel is er voldoende ruimte om individuele afspraken te maken wanneer het noodzakelijk is om af te wijken van het voedingsbeleid.

Allergieën

Wanneer er bij een kind sprake is van bepaalde allergieën houden wij daar zo veel mogelijk rekening mee. Tijdens het intakegesprek wordt met de ouders/verzorgers afgestemd of er mogelijk sprake is van bepaalde allergieën waar wij rekening mee moeten houden. Tevens zal dit onderwerp gedurende de periode dat het kind bij ons in de opvang is, onder onze aandacht zijn en regelmatig besproken worden met de ouders/verzorgers.