Babymassage

Achtergrondinformatie babymassage

Babymassage is oorspronkelijk een vorm van totale lichaamsmassage. Babymassage is een ritmische en vragende massagevorm. Het in aandacht en met respect bezig zijn is één van de uitgangspunten van deze massagevorm. Door de massage kun je op een positieve manier in contact komen met je baby.

Lichamelijk contact, waarom raken mensen elkaar aan?

Troostend een arm om de schouder van een verdrietige vriendin, het gezicht liefkozend tegen het zachte wangetje van een baby, even een hand op de bovenarm van een collega ter begroeting: een aanraking zegt meer dan vele woorden. Dat is niet zo vreemd, want aanraken is de meest primitieve vorm van communiceren. Voordat de mens de gesproken taal beheerste, werden door gebaren en aanrakingen gevoelens geuit en bedoelingen duidelijk gemaakt. En nog steeds kunnen mensen met behulp van aanrakingen –teder, speels, troostend of juist hardhandig– duidelijk maken hoe zij tegenover een ander staan.

Hoe belangrijk is lichamelijk contact voor kinderen?

Er wordt wel eens gezegd dat lichamelijk contact een eerste levensbehoefte is. Volgens psychologen is lichamelijk contact voor kinderen heel belangrijk. Vooral in de eerste levensjaren zou het nodig zijn voor een normale ontwikkeling van het gevoelsleven; kinderen die weinig worden aangeraakt, kunnen bijvoorbeeld vervreemden van het eigen lichaam en dit kan later het contact met anderen –zowel lichamelijk als emotioneel– in de weg staan. Overigens betekent dit niet dat een baby tekort komt als het niet eindeloos wordt geknuffeld, want ook tijdens het aan en uitkleden, baden en voeden, is er normaal gesproken veel huidcontact tussen kind en verzorger.

Aanvullende informatie

Graag nodigen wij u uit om deel te nemen aan een cursus babymassage!

De cursus bestaat uit 4 cursusdagen. Het is bedoeld voor ouder(s)/verzorger(s) met baby’s in de leeftijd van ongeveer 8 weken tot kruipleeftijd. De kosten bedragen
€ 80,00. Maakt u gebruik van onze kinderopvang, betaalt u € 60,00.


Cursussen kunnen op elke dag ingepland worden, behalve zondag. Bij aanmelding ontvangt u van mij aanvullende informatie over tijdstip, locatie etc.

U kunt zichzelf opgeven via het mailadres: leidinggevenden@stgkoog.nl
Natuurlijk is het ook mogelijk om telefonisch in contact met mij te komen. Bel dan even naar 0165-513980 en vraag naar Sarissa.

Ik hoop u te mogen verwelkomen op één van onze cursussen!

Hartelijke groet,

Sarissa van Alphen